Podcast header

5 x de beste podcasts voor je mental health

De hele dag druk in de weer, weinig rust en constant maar doorgaan. Werken, je vrienden zien, je financiën regelen, boodschappen doen, voor de kids zorgen (als je die hebt). Het is allemaal best veel. En dat koppie in het gareel houden is dan een flinke uitdaging. Deze vijf podcasts helpen je daar een handje bij.

1. On purpose with Jay Shetty

Een doel in het leven hebben. Tja, soms lijkt die er even niet te zijn. Maar dat doel (dus je purpose) helpt je juist om 's morgens je nest uit te komen en wat te gaan doen. Dan weet je namelijk waar je het voor doet.

In On Purpose praat Jay Shetty met bekende mensen en experts over hun ervaringen, hoe zij hun purpose vinden en hoe zij zelf gelukkiger door het leven gaan. Dat gaat over relaties, doelen stellen, rust vinden en verder komen in het leven. Dat is wat je wil, toch?

2. Leven zonder stress

Wat zou dat lekker zijn, hè. Geen stress. Dat lijkt een utopie. Patrick Kicken (ex-radiomaker bij 3FM en Veronica) praat in iedere aflevering met acteurs, coaches en andere podcasters over hoe je stressloos door het leven gaat. Het kàn dus wel. Dus, ga aan de wandel en laat je vertellen hoe jij die stress uit je leven bonjourt.

3. Hoe ben je zo?

's Morgens om 5 uur mediteren, sporten, tig businesses runnen en om 9 uur je eerste meeting in. Je ziet het internet vol staan met gekkies die hun 'five to nine, before nine to five' delen. Waarom zou je dat in godsnaam doen? Daar word je niet per definitie een leuk mens van. Waar je wél een leuk mens van wordt, is je realiseren dat je goed bent zoals je bent.

4. Over Routines

Ochtendroutines, sportroutines, eetroutines, denkroutines: ze schijnen te helpen je mental health te verbeteren. Na iedere workout een Wim Hofje, iedere dag rauw eten, 's morgens meteen op een matje mediteren. In deze podcast praat Arie Boomsma (wie anders?) over routines en hoe ze bijdrage aan rust en mentale gezondheid. Welke ga jij toepassen?

5. Ten Percent happier with Dan Harris

Een paniekaanval op nationale televisie in Amerika. Niet bepaald waar je op zit te wachten. Toch gebeurde het journalist Dan Harris. Daarna was het voor hem tijd voor een andere aanpak: meditatie. Iets wat hij nóóit van plan was. In zijn podcast deelt 'ie alles over zijn ervaringen en de wetenschap achter meditatie. En dat doet hij natuurlijk niet zelf, daar laat hij de knappe koppen die er verstand van hebben over vertellen.

Meer inspiratie?

STAY UPDATED

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van de nieuwste collecties, toffe acties en nog zoveel meer.

Categorieën

Mijn account
Help