Topteaser - Contentpage - Fitnesstips

Fitnesstips voor de sportschool

Je kent dat gevoel wel. Die drang om toch het sporten weer op te pakken. Maar ook de knagende gedachte dat je dat eigenlijk te weinig doet. Dat hebben we allemaal weleens. Daar is eigenlijk maar één ding aan te doen: hup, naar de sportschool! Uhm… ja, toch? Nou ja, moet je dat niet voorzichtig oppakken? En hoe begin je eigenlijk? En wat heb ik nodig? En als je dan eenmaal begonnen bent, hoe zorg je dan dat je gemotiveerd blijft? Lastig, lastig, lastig. Maar niets dat jij niet kunt handelen. Zeker als je ook de onderstaande tips nog even ter harte neemt.

Het lastige met fitness is: het begin is altijd het moeilijkst. Als jouw bezoek aan de sportschool eenmaal een gewoonte is, houd je het makkelijker vol. Maar ja, hoe maak je er een gewoonte van?

Stel (realistische) doelen

Stel (realistische) doelen

Ja, natuurlijk! Dit is een beetje een cliché maar daarom niet minder waar. Om vol te houden, zijn successen belangrijk. Het omgekeerde is ook waar. Begin je met onhaalbare doelen? Dan keldert je motivatie als een baksteen en daarmee ook je bezoekfrequentie aan de sportschool. Een goede tip is om altijd minimaal de prestatie van je vorige bezoek te evenaren. Overtref je dat resultaat? Dan ligt de lat voor je volgende bezoek weer ietsje hoger.

Zorg voor goede sportkleding

Zorg voor goede sportkleding

Als jij als een ware god de sportschool betreedt, hoef je op die machines niet eens meer je best te doen, want je bezoek is al geslaagd. Nou ja, waarschijnlijk niet echt. Maar het zit wel lekkerder als je goede sportkleding hebt. Ook voel je je er gewoon beter in. Het is ook een mooie stok achter de deur. Heb je geïnvesteerd in goede sportkleding? Dan moet je daar ook wat mee, toch?

Ga aan de slag met een personal trainer

Misschien denk je: "niets voor mij!" Dat mag natuurlijk. Bedenk je wel dat een personal trainer je perfect op weg kan helpen. Deze denkt met je mee over je doelen en het soort oefeningen waar je baat bij hebt. En je hoeft natuurlijk niet eeuwig onder begeleiding te sporten. Heb je het gevoel dat je goed bezig bent? Dan gaat het zonder hulp waarschijnlijk net zo makkelijk.

Beloon jezelf

Je beloont jezelf niet alleen door je eigen doelen te halen. Ook een letterlijke beloning is soms belangrijk. Wat is dan een betere keuze dan iets dat je helpt bij het sporten? Denk aan een smartwatch, stappenteller, hartslagmeter of nieuwe schoenen. Neem gerust aan dat deze zaken je motivatie vergroten. Want dit soort gadgets schreeuwen om in de praktijk te worden gebruikt.

Ga samen

Wat doet de gemiddelde Nederlandse man in het zeldzame geval dat hij iets echt niet opgelost krijgt? Hij haalt er een vriend bij! Sporten met een of meerdere vrienden is ook echt een goed idee. Bij fietsen of hardlopen ligt dat zelfs voor de hand. Maar ook fitness in de sportschool is veel leuker als je met een bekende gaat. Dus je hoeft jezelf alleen maar af te vragen of je nog een vriend hebt die ook nog wat goede voornemens moet verzilveren.

Het kan je niet ontgaan. Wanneer je, na een stevige work-out, met je partner op de bank onderuitzakt voor wat Netflix zie je dat je nog geen Ryan Gosling of Chris Hemsworth bent (je partner weet wie dat zijn). Maar dat hoeft ook helemaal niet jouw doel te zijn. Het belangrijkste is: sport! Dat kan op elk niveau en met elk doel. Dat houdt je gezond en is ook gewoon erg leuk – zeker met de juiste kleding en gadgets. Dus pak je patroon, duik die sportschool in en bedenk je goed: ook je doelen kunnen verschuiven. Begin bescheiden en maak het steeds ambitieuzer.

Meer inspiratie?

STAY UPDATED

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van de nieuwste collecties, toffe acties en nog zoveel meer.

Categorieën

Mijn account
Help