Thuis workout

Thuis knallen: de musthaves voor je thuis work-out

Stel, het is buiten absoluut pokkenweer. Naar de sportschool fietsen is wel het allerlaatste waar je zin in hebt. Maar je bent ook heel erg toe aan een work-out: door al dat stilzitten in het najaar voel je je spieren letterlijk wegsmelten. Geen probleem, met deze musthaves ben je zo weer in shape.

Dumbbells: foolproof

Een dumbbell, een gewicht dat je met één arm gebruikt. Het is zo'n beetje de meest basic fitnesstool die er bestaat. Een handvat, twee gewichten aan weerzijden, that's it. Met een dumbbell train je de meeste spieren in je armen, afhankelijk van welke oefening je doet. Gebruik een dumbbell van 2 tot 4 kilo als je net begint met je work-outs. Ga voor 5 tot 8 kilo als je al een goed gevulde fitboy bent. Plastic dumbbells zijn goedkoop en fijn om vast te houden. Duurdere metalen modellen maak je met extra gewichten lichter of zwaarder. Kan niet misgaan.

Slingeren met een kanonskogel

Kettlebells zijn een echte hype. Deze ronde gewichten hebben een dik ringvormig handvat. Je kunt ze daardoor niet alleen gebruiken om je armen te trainen, maar je kan ze ook rond je voeten hangen. Ze zijn zelfs bruikbaar voor core training als je ze rondzwaait. Geen stukkie van je lijf dat de dans ontspringt. Pak een kettlebell van 6 tot 8 kilo als je vooral je armen wil trainen. Ga voor 10 tot 12 kilo als je full body work-outs gaat doen.

Beter trainen met een fitnessbank

Een fitnessbank ondersteunt je lichaam en voorkomt blessures. Tegelijkertijd kan je je ledematen vrij bewegen voor een enorm aantal oefeningen. Makkelijk melkzuur produceren dus met dit professionele fitnessgereedschap dat op veel manieren versteld kan worden. Kies een fitnessbank die geschikt is voor jouw favoriete work-out. Of dat nu chestpress, push-ups of crunches zijn. Hiermee houd je je BMI tot de lente wel in bedwang.

Cardiofitnessen op een matje

Misschien wil je helemaal geen 10 kilo extra spieren. Maar gewoon een klein beetje in beweging blijven als het vriest. Geen punt, cardio-oefeningen verbranden wat calorietjes en houden je conditie op peil. Ook goed voor de weerstand, voor de broodnodige gelukshormonen en natuurlijk voor je rikketik. Een paar populaire cardiotrainingen zijn de burpee, de beenkick, de lunge en het welbekende touwtjespringen. Een goede aanschaf als je into dit soort training bent, is een fitnessmatje. Een solide matje ondersteunt je rug en beschermt je botten en gewrichten tegen de harde vloer.

Halters voor het echte werk

Wil je deze winter focussen op je armen? Dan wordt het tijd om een barbell of halter te bestellen. Ja, die lange stang met gewichten die geliefd is bij de echte strongmen. Je gebruikt een barbell liggend (bench press) of staand (barbell squat). Zo geef je je armspieren in hoog tempo extra volume. De halter combineert ideaal met een fitnessbank, maar je kan ook improviseren met meubelstukken. Nodig een vriend uit als spotter voor de extra motivatie en help elkaar om die body's te builden.

Extra gains door een weerstandsband

Weerstandsbanden werken anders dan gewichten, maar doen hetzelfde. Plus, met een weerstandsband kan je niet smokkelen en de krachtcurve van de spieren wordt beter gebruikt. Je traint je spieren door de elastische spanning van de band te verslaan. Veel beginners weten niet goed wat je met zo’n band moet. Het antwoord: wat jij wil. Met specifieke oefeningen geef je bijna elke spiergroep in de herfst wat TLC. Kijk online wat trainingsfilmpjes en je ziet meteen waarom deze band zo’n hit is. Dat wil jij ook!

Meer inspiratie?

STAY UPDATED

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van de nieuwste collecties, toffe acties en nog zoveel meer.

Categorieën

Mijn account
Help