Topteaser - Blog - Tips voor een actieve vakantie

Tips voor een actieve vakantie

Een actieve vakantie is een trend. Steeds meer mannen willen gewoon lekker bezig zijn in hun vrije tijd. En niet langs de rand van een druk zwembad liggen suffen op een of andere all-inclusive holiday. Dit zijn een paar praktische tips voor jouw volgende trip. Waarbij niet alleen je geest, maar ook je body de nodige input krijgt.

Winter- en zomersport in de Alpen

Winter- en zomersport in de Alpen

Op een actieve vakantie in Oostenrijk of Zwitserland denk je natuurlijk meteen aan wintersport. Pak comfortabele, warme wintersportkleding in en kies je favoriet: skiën, langlaufen of snowboarden! Met een hele dag op een plank in de sneeuw staan verbrand je al gauw 300 calorieën per uur – afhankelijk van hoe fanatiek je bent natuurlijk. In de zomer maak je in de Alpen een lange bergwandeling over een zware route. Of (als je durft) ga met je vrienden deltavliegen, parapenten of abseilen. Lees hier hoe je goed voorbereid op wintersport gaat.

Ga op actieve vakantie naar de Ardennen

Ga op actieve vakantie naar de Ardennen

Ra ra, wat ligt op een paar uurtjes rijden en biedt een stuk of duizend manieren om lekker ruig te doen? Trek je hikeschoenen aan en lanceer jezelf de Ardennen in! Dit prachtige gebied staat vol bossen en rotsen waar je je helemaal uitleeft. Je maakt er ellenlange wandelingen en mountainbiketochten – en daarbij verbrand je wel even wat meer calorieën dan in ons kikkerlandje. Bij lokale aanbieders boek je kano’s, canyoningtrips, abseilexcursies en raftavonturen. Sportkleding in de auto en op naar België dus!

Gewoon naar de Veluwe

Ook een fietsvakantie in eigen land helpt je met vet verbranden! En als je de juiste route kiest, is een actieve vakantie in Nederland (bijna) even spannend als een verre vliegreis. De Veluwe is echt ongekend mooi in de zomer, maar dat geldt even goed voor Limburg, Gelderland, de Waddeneilanden en nog veel meer ongerepte stukjes Holland. Zoek online een leuke meerdaagse fietsroute op of volg de knooppuntroutes die je automatisch langs de mooiste dorpen en natuurgebieden voeren. Met moderne fietsaccessoires vind je probleemloos de weg en voorkom je zadelpijn.

Hoe houd je een actieve vakantie met kinderen?

Door slim activiteiten te kiezen waar je kids ook aan deel kunnen nemen. Sporten als surfen, duiken, klimmen, fietsen en kanoën zijn allemaal geschikt voor jong én oud. Je moet alleen even rekening houden met de kortere beentjes die sneller moe worden. Als je kleine kids hebt en met je partner echt hardcore wilt gaan sporten tijdens je vakantie, kies dan een resort met een oppasservice. En natuurlijk moet je absoluut een paar activiteiten in je programma zetten puur voor de kleintjes: een attractiepark, dierentuin of indoorspeeltuin bijvoorbeeld.

Extra gezond een actieve vakantie vieren

Hoe haal je het maximale gezondheidsresultaat uit jouw sportieve tripje? Door niet los te gaan op de lokale delicatessen en speciaalbiertjes. Door erop te letten dat je een goede warming-up en coolingdown uitvoert na de actie. En door voldoende relaxtijd in te bouwen om ook je hoofd lekker leeg te maken. Meer tips vind je in ons artikel over gezond leven.

Meer inspiratie?

STAY UPDATED

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van de nieuwste collecties, toffe acties en nog zoveel meer.

Categorieën

Mijn account
Help