Hero - Blog - Mode - 24 - SS23 - 5x basics die je in je kast moet hebben

5 basics die je in je kast moét hebben

Werken, chillen, feesten, vaderen, hangen, borrelen; een man kent vele gezichten. Maar shopper en inloopgarderobe-enthousiasteling behoren mogelijk niet tot je repertoire. Hoeft ook helemaal niet, mate, met deze vijf basics kom je een heel eind (lees: heb jij stiekem gewoon alles in huis wat jij nodig hebt).

1. Een goed passend pak inclusief wit overhemd

Je kent zelf wel de gelegenheden waarbij een pak gepast is. Het witte overhemd eronder is daarbij eigenlijk altijd raak. In het handige zoeksysteem van Union River vind je vanzelf een exemplaar van je favoriete merk. Of ga even naar de overhemdensectie voor meer kleuren.

Denk aan de tips van pakkenman Arno Kantelberg: het jasje mag niet 'trekken', de kleuren worden naar buiten toe steeds donkerder (nooit andersom) en de mouwen van je jasje laten twee keurige centimeters over voor de blouse eronder. Een pak wordt een mispeer als het niet goed zit.

1. Een goed passend pak inclusief wit overhemd

2. Een hoodie

Eigenlijk lééf je in je trui met capuchon. Lui op de bank voor de tv, flanerend door het park, aanwijzingen roepend langs de lijn, de hoodie is dat multifunctionele kledingstuk waarvan je het liefst meer exemplaren tot je beschikking hebt.

3. Donkere jeans

Een zakelijke gelegenheid betekent niet altijd dat je in driedelig grijs moet. De normen zijn losser geworden, bij sommige bedrijven maak je zelfs een betere - want meer eigentijdse - indruk in een donkere jeans. Nette blouse of trui erboven en laat die interessante opdrachten maar binnenstromen!

4. Een paar nette sneakers

Dat geldt ook voor je nette sneakers, die je net zo makkelijk aantrekt tijdens het eerste bezoekje aan je kersverse schoonouders. Met name witte sneakers doen het altijd goed. Maar een aloude moderegel luidt dat je je sneakers los ziet van de rest van je outfit. De kleur maakt niet zo heel veel uit.

5. Een aantal goed zittende T-shirts

Ga door je kast heen en wees kritisch. Welke T-shirts kunnen nog mee, en welke krijgen een nieuwe kans als poetsdoek om je auto te laten shinen? Dan kom je erachter dat de betere merken langer meegaan, en dat is even duurzaam voor onze planeet en haar bewoners als voor jouw portemonnee.

Zo, je walk-in is up-to-date. Elke dag ga je sharp dressed richting meeting, sportveld of spannende date. En niet vergeten: je zet de puntjes op de i met een eau de toilette. Trakteer jezelf dus vandaag nog op een herengeur aan de hand van onze geurgids.

STAY UPDATED

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van de nieuwste collecties, toffe acties en nog zoveel meer.

Categorieën

Mijn account
Help