Sneakermerken

Dit zijn de leukste sneakermerken

Op welke sneakers ben je anno nu helemaal de man? De mooiste collecties van 2022 zijn afkomstig van een paar van de bekendste schoenenmerken. Daarbij valt direct op dat retro sneakers, een terugblik op de hoogtijdagen in de eighties, bij zo’n beetje elk merk een grote hit zijn. Kijk even welke collecties je niet mag missen, en bepaal zelf wat jij de leukste sneaker van het moment vindt.

De golfbewegingen van superster adidas

Als het drie parallelle strepen heeft, dan is het waarschijnlijk een sneaker van adidas. Dit merk is een huisnaam in de schoenenwinkel en maakt sneakers met dramatische, levendige kleurstellingen. Adidas sneakers gebruik je voor alles: tijdens je training, om in te clubben, om de boulevard onveilig te maken en wat je verder op sneakers wilt doen.

De adidas Ozweego’s hebben een aantrekkelijke vintage look met dito kleuren. Minder heftig dan andere adidas sneakers, klopt. Maar wel die dynamische golven en bliksemschichten in de kleurbanden waardoor je zelfs lijkt te bewegen als je stilstaat. Veel stijlvoller dan de Ozweego-lijn worden retro sneakers niet.

Back to the eighties met Puma

Puma is een van de populairste leveranciers van sport- en vrijetijdsschoenen. Je komt hun springende kat tegen op sneakers van kunststof, nepleer, suède en textiel. Deze maker houdt ervan schoenen in een kleurstelling van zwart en wit te produceren, interessant afgewisseld met (vaak zachte) kleuren.

De Puma Cali collectie is bijvoorbeeld een range van lichtgekleurde sneakers met vintage kleurblokken. In de zool van deze sneakers vind je de bekende airpockets die in jouw jeugd (?) zo populair waren. De Cali collectie is dan ook een moderne interpretatie van een sneakerlijn uit de jaren 80. En dat roept, bij ons tenminste, warme herinneringen op.

New Balance doet retro als geen ander

Een van de grootmeesters onder de retro sneakerfabrikanten: New Balance. Hun sneakers van suède maken al meer dan een eeuw furore. Van New Balance mag een mooie sneaker ook best comfortabel zitten. En daar kunnen we het alleen maar mee eens zijn.

Kijk maar eens naar deze schitterende greep naar het verleden: de 90/60 van New Balance. Verkrijgbaar in sfeervolle colorways met combi’s van roze, beige, goud en navy blue. Maar er is ook een zwart-witmodel dat de perfecte sneaker voor onder een baseball jacket lijkt te willen zijn.

Meer inspiratie?

STAY UPDATED

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van de nieuwste collecties, toffe acties en nog zoveel meer.

Categorieën

Mijn account
Help