Top Teaser Lite - Blog - Fashion - 24 - SS23 - 8 type shirts
  • Home
  • blog
  • mode
  • Deze 8 shirts heeft een beetje man áltijd in zijn kast liggen

Deze 8 shirts heeft een beetje man áltijd in zijn kast liggen

Als modebewuste man weet je dat er meer soorten bloezen zijn en wil je ze allemaal in je bezit hebben. Om nooit under- dan wel overdressed voor de dag te komen, maar ook omdat je ze gewoon mooi vindt. Union River schijnt je bij met deze acht soorten shirts.

1. Classic button-down shirt

Een button down shirt onderscheidt zich door de knoopjes op de kraagpunten. Deze houden de kraag op zijn plek. Je combineert een button down shirt met een das in de situaties die zich daarvoor lenen. Oorspronkelijk werden deze knoopjes bevestigd aan het shirt van polospelers. Het was ongewenst wanneer de kraag tijdens het spelen omhoog klapte.

1. Classic button-down shirt

2. Button-down shirt met korte mouwen

Dit is de zomerse variant op het vorige shirt. Combineer het met een korte jeans en je mixt casual met stoer. Een stijlvol alternatief als je een keer iets anders wilt dragen dan een T-shirt. Ook op een lange broek een aanrader!

3. Overshirt

Een overshirt is een overhemd dat je over een T-shirt én over je broek draagt. Het mag best ruim zitten, maar ook weer niet als een tent. Wordt het onverwacht een zonnige dag, dan knoop je hem rond je middel. Het hoeft niet per se 'grungy' te ogen, maar stoer is een overshirt altijd.

4. Een flanel button-down

Je weet nu wat button down is. Daar bestaan ook flanellen varianten op. Die lenen zich voor elk soort gebruik: in de chinobroek, over de jeans of onder een old school spencer. Flanel geeft net een minder formeel tikje aan je outfit dan een klassiek overhemd.

5. Denim overhemd

Rondom het denim overhemd is het even stil geweest, maar deze authentieke blouse is definitief terug! Draag dit shirt wanneer je wilt, we hebben slechts één tip: laat de kleur van je broek ermee contrasteren om een uniform-effect te voorkomen.

6. Linnen overhemd

Voor romantische avonden op strand, boulevard of terras geef je met een linnen overhemd het signaal af dat je de sfeer goed aanvoelt. Het zit comfortabel en voegt artistieke, bohemien invloeden toe. Enkele knoopjes los? You sexy thing!

7. Een net, wit, black-tie overhemd

Er zijn allerlei evenementen waar er niks boven een nette witte blouse gaat. Het combineert overal mee, zelfs met versleten jeans. Welke man heeft er nou géén wit overhemd klaarliggen?

8. Een formeel overhemd

Wit of een andere kleur, effen of met een streepje, je hebt altijd een nette blouse paraat, gestreken en wel. Voor een sollicitatie, pitch of andere zakelijke bijeenkomst waar sharp dressed de norm is. Hoewel, zakelijk? Is het daarna feest, dan kun je in een keer door.

Op Union River vind je al deze soorten overhemden, in uiteenlopende kleuren, materialen en designs. Festival, jubileum, première en zelfs kerstdiner: we staan klaar om je in het nieuw te steken!

STAY UPDATED

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van de nieuwste collecties, toffe acties en nog zoveel meer.

  • Home
  • blog
  • mode
  • Deze 8 shirts heeft een beetje man áltijd in zijn kast liggen