Top
  • Home
  • blog
  • mode
  • Met deze tips kom jij goed voor de dag op kantoor

Met deze tips kom jij goed voor de dag op kantoor

Wat trek jij aan naar kantoor? Gewoon, wat je gewend bent? Of standaard bedrijfskleding? Grote kans dat er geen strikte richtlijnen zijn, dus leef je uit. Lastiger: je begint aan een nieuwe baan of gaat solliciteren. En waar denk je nog meer aan? Met deze tips vergeet je niets naar kantoor.

Tips voor je zakelijke outfit

Toen geluk nog heel gewoon was, ging iedereen in pak naar kantoor. Zelfs de gemeentelijke plantsoenmedewerker of vuilnisman, die zich vaak pas op het werk in zijn werkkleding stak. Toen geluk al iets minder gewoon was, zat men in ruim zittende truien op rokerige kamers te wachten tot juffrouw Jannie de koffie kwam brengen. Tegenwoordig moet je die koffie zelf halen en ook het denkwerk over wat je aantrekt en meeneemt naar kantoor wordt aan jou overgelaten.

Aanpakken op het werk: pak aan?

Waar een pak vroeger altijd kon, is dat nu niet het geval. Op sommige werkplekken word je dan meewarig aangekeken. Natuurlijk was je niet van plan om te betonvlechten in driedelig, maar ook op kantoor is een pak vaak overdreven. Op het gemiddelde Nederlandse kantoor kan een jasje op jeans nog net.

Vind je het toch belangrijk om op kantoor – of een andere werkplek – net even wat netter voor de dag te komen? Een mooi shirt of overhemd is nog steeds prima kleding voor naar kantoor. In de zomer met korte mouwen – of beter nog: met opgestroopte mouwen – in de winter met een nette trui of pullover eroverheen. Daarmee ben je op 90 procent van de Nederlandse kantoren meer dan prima gekleed.

Business casual voor dummy's

Natuurlijk, business casual! Dat is the way to go. Je hebt er vast wel eens over gehoord, met het gevoel dat je wel wist wat daarmee bedoeld werd. Maar dan sta je voor je kledingkast of in een winkel en denk je: "tja, wat is dat nou precies, business casual?". We helpen je even op weg.

Eigenlijk is business casual niets meer en niets minder dan alledaagse kleding, met een vette knipoog naar netjes. Eigenlijk alles tussen het pak dat we eerder noemden en een joggingsbroek of trainingspak. Want in dat laatste kun je natuurlijk op geen enkel kantoor aankomen. Een nette broek, een nette trui en zelfs een polo of T-shirt is in principe geen probleem. In de praktijk is business casual – of smart casual – dan ook de onuitgesproken dresscode op veel Nederlandse kantoren.

Houd jij je tasje even vast?

Naar kantoor neem je natuurlijk ook je laptop mee. Die vergeet je niet. Minder vanzelfsprekend is een mooie tas met voldoende ruimte voor al je spullen. Toch hoort deze echt op je lijstje. Want laten we eerlijk zijn: je hebt naast je laptop ook nog zat andere dingen om mee te nemen van en naar kantoor. Denk aan je toegangspas, oplader, notitieboekje of Airpods.

Over de bammetjes

Als je dan toch een tas meeneemt, vergeet dan ook je lunch niet. Daarmee bedoelen we niet een kleffe boterham in een boterhamzakje of de aandoenlijke broodtrommel van je dochter omdat iets anders even niet voorhanden was (mag natuurlijk wel). We hebben het over een idee wat je met de lunch gaat doen. Een broodje halen in de buurt, even langs de kantine op kantoor of toch die (gezonde) lunch van thuis.

Meer inspiratie?

STAY UPDATED

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van de nieuwste collecties, toffe acties en nog zoveel meer.

  • Home
  • blog
  • mode
  • Met deze tips kom jij goed voor de dag op kantoor

Categorieën

Mijn account
Help