Top Teaser Lite - Inspiratie - 25 - SS23 - Pak dragen met sneakers? Kan, maar niet zonder deze 6 tips!
  • Home
  • blog
  • mode
  • Pak dragen met sneakers? Kan, maar niet zonder deze 6 tips!

Pak dragen met sneakers? Kan, maar niet zonder deze 6 tips!

Sneakers onder een net pak – kan dat? Yes! De juiste pairing van een goed passend pak en mooie sneakers kan uitstekend werken. Directeuren, ministers, zakenmannen – niemand trekt een wenkbrauw op als ze in deze combi aan komen zetten. Lees hier onze 6 tips om jouw eigen tiptop casual chic outfit samen te stellen – en om een fashion inferno te voorkomen!

1. Haal een wit voetje

De combi van witte sneakers onder een pak is een echte klassieker! Ga voor een mooie felwitte sneaker met een dikke, platte zool van een leuk merk en geniet van het kleurencontrast dat je zojuist hebt gecreëerd. Kijk wel uit waar je loopt op de party – de meeste vlekken zie je direct op wit.

2. Find your fit

Een pak met sneakers werkt alleen als je de juiste fit voor je kostuum kiest. Draag een broek met een cropped of slim leg die strak langs je lichaam valt. En match de boel met een single-breasted jasje met één rij knopen – double-breasted is veel te pompeus voor een paar trendy sneakers.

1. Haal een wit voetje

3. Terug naar Moeder Aarde

Je sneakers moeten natuurlijk wel een béétje subtiel zijn. Feloranje, neongroen en hot pink hebben geen plaats op welke chique vloer dan ook. Wit en zwart kunnen – maar kijk vooral ook even naar de prachtige moderne heren sneakers in aardtinten als taupe, cognac, crème, kaki en beige.

4. Soften the blow

Laat matchy-matchy even liggen en style je jasje met een andere kleur of stof pantalon. De stijl van een pak clasht natuurlijk toch een beetje met wat eigenlijk een verkapte sportschoen is. Door twee verschillende tinten te kiezen voor je blazer en pantalon zorg je dat die stijlklap minder hard aankomt.

5. Keep it casual

Een sneaker is een vrijetijdsschoen, dus je pak mag vooral niet te plechtig wezen. Een dinner jacket of smoking of een rokkostuum met sneakers kan écht niet. Kies dus een leuk, vlot, eigentijds pak uit, en draag daaronder het liefst een net T-shirt of een aantrekkelijke polo.

6. Choose your schoeisel

Niet elke sneakert doet het even goed onder jasje-dasje. Minimalistische sneakers zonder veel opsmuk zijn een veilige keuze, net als retro sneakers uit de jaren 70, 80 en 90. Gewaagder is de fashionable chunky sneaker met een extreem dikke zool. En als je uit de band wilt springen pak je een high top sneaker die je enkels bedekt!

Meer inspiratie?

STAY UPDATED

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van de nieuwste collecties, toffe acties en nog zoveel meer.

  • Home
  • blog
  • mode
  • Pak dragen met sneakers? Kan, maar niet zonder deze 6 tips!

Categorieën

Mijn account
Help