Top Teaser Lite - Blog - Verzorging - 24 - SS23 - Baardzeep vs baardolie

Baardzeep of baardolie voor jouw pluis?

Deze eeuw staat mannenmode-technisch in het teken van een Grote Comeback, die van de baard. Niet dat laffe laagje stoppels uit de jaren 80 of de ringbaardjes en geitensikken uit de nineties. Nee, juist Vikingvarianten, ZZ Top-baarden of andere uitbundige gezichtsbegroeiing. Er zijn intussen veel fijne producten op de markt gekomen. Welke kies jij, baardolie of baardzeep?

Baardolie: de voordelen

Die woest behaarde comeback heeft cosmeticafabrikanten geïnspireerd tot nieuwe gezichtsverzorgingsproducten, zoals baardolie. Dit goedje houdt de baardharen in conditie door de juiste voeding. En maakt daardoor het stylen een stuk gemakkelijker.

Daarnaast fungeert baardolie als een mini-schoonmaakploeg die tussen alle haren flink huishoudt: ranzige shizzle wordt verwijderd en zowel huid als haar ontsmet. Dan denken we niet alleen aan etensresten, als het goed is houd je die zelf grotendeels uit je baard.

Baardolie: de voordelen

Ongewenste geuren verdrijven met baardolie

Het derde voordeel van baardolie is de geur. Haar pikt overal geuren op en je baardolie houdt die buiten. Voorbeelden van aroma's die anderen meteen ruiken en niet per se als prettig ervaren worden: fikkie stoken, harinkje eten of werken in een kaaswinkel. Maar ook in andere gevallen - zoals een date - is een aangename reuk natuurlijk welkom.

Baardzeep verzacht en reinigt

Bij baardzeep ligt de nadruk meer op de reinigende werking, en het zacht maken van de haartjes. Zo wordt talgvorming tegengegaan. En heb je wel eens een ingegroeide baardhaar gehad? Geen pretje, want het voelt aan als een ontsteking en dat is het technisch gezien ook. Baardzeep voorkomt die ongein.

Verder gaat baardzeep roos te lijf: schilfervorming die kan jeuken en ontsierend is. Dat komt ook in baarden voor. Tegelijk wordt na een wasbeurt het baardhaar zachter en glanzender. Wax & shine dus!

Kun je baardzeep en baardolie afwisselen?

Je ziet, de verschillen zijn niet aanzienlijk. Welke je kiest? Dat is een kwestie van beide producten aanschaffen en uitproberen. Afwisselen is zeker mogelijk, dat houdt het haar alleen maar wakker. Je eet zelf toch ook niet elke dag hetzelfde?

Baardtrends anno nu: ZZ Top en een Ruudje

Over baardtrends raken we maar niet uitgeschreven (zo ziet jouw baard er fleeky uit). We lichten er twee verschillende uit om aan te geven hoe je die verzorgt.

Matt van Homestead Rescue, de mannen van ZZ Top, tovenaar Merlijn: je kent ze van hun woeste Vikingbaard. Heb jij ook zo'n weelderige dos, dan is het kopen van meerdere baardproducten aan te raden. Je baard is nu geen gezichtsbegroeiing meer, maar een kapsel op zich.

De kort-erop-baard zoals Ruud van Nistelrooy die draagt, is niet lang maar wel mooi vol. Niet elke man is gezegend met zulke regelmatig groeiende baardharen. We durven te wedden dat Ruud zijn glimmende handelsmerk dagelijks met baardolie insmeert.

Meer inspiratie?

STAY UPDATED

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van de nieuwste collecties, toffe acties en nog zoveel meer.

Categorieën

Mijn account
Help