Topteaser - Blog - Dé kapseltrends voor het nieuwe seizoen

Dé kapseltrends voor het nieuwe seizoen

2023 komt eraan, en de ene na de andere modetrend staat in de startblokken. En ook het haar op jouw bolletje moet eraan geloven – de haartrends voor mannen zijn even modegevoelig als de kleren aan je lijf. Wat moet je tegen je kapper zeggen om komend jaar in de smaak te vallen?

Beetje geschoren: de fade haircut

Een fade haircut is niks anders dan elegant tondeusewerk. In plaats van scheren met één of twee aparte standen wordt er met het apparaat een verloop in het haar geschoren. Van kaal naar gedekt bijvoorbeeld. Erg mooi, niet al te gewaagd en toch een blikvanger. Nadeeltje: al na een week of twee is het gave effect stukken minder geworden en moet je terug in de stoel.

Beetje geschoren: de fade haircut

De man bun blijft fun

Jaja, meer dan genoeg haters van het kopknotje! Maar ook genoeg mannen, zeker de types met volle baard en potige kaaklijn, bij wie de man bun fan-tas-tisch staat. Het knotje op het achterhoofd blijft in 2023 in, maar mag komend jaar lager komen te liggen. Logisch, want ook haartrends voor mannen krijgen uitgroei.

Houd je haren in bedwang

Zoek het uit, haar: de buzz cut

De ultieme oplossing voor mannen die helemaal geen trek hebben in gekam, gewax of gestyle: bzzzt! Bij de buzz cut wordt ál je haar gemillimeterd. Wat sommige mannen heel stoer staat. Bij anderen vraag je je af of de persoon in kwestie iets onder de leden heeft. Feit is dat de buzz cut heel praktisch is (meteen droog na het douchen) en dat je hem, als het moet, zelf kunt uitvoeren voor de spiegel.

Opgeschoren is herboren

Door de vloedgolf aan nieuwe barbiers speciaal voor mannen is creatief opscheren weer helemaal in vogue. Achter- en zijkantjes kaal of kort, bovenop een weelderig gekamde of gewavede haardos. De overgang tussen de twee haarpartijen mag ook verduidelijkt worden met een artsy kale streep. Baard naar eigen inzicht erbij en je bent helemaal het mannetje.

Half lang is terug (alweer)

Een half lang kapsel is een van die haartrends voor mannen die om onverklaarbare redenen elke paar jaar weer opveert, als een soort harige stuiterbal. Dit kapsel heeft voor- én nadelen. Je hoeft niet vaak naar de kapper, en dat scheelt tijd en euri’s. Tegelijkertijd moet je het wel echt onderhouden met kwaliteitsshampoo en/of haarolie, anders gaat het springen. En da’s niet de charme van dit soepele, casual kapsel.

Anyway, voor jou geen bad hair day meer, met deze tips. En bedenk: wil je meerdere stijlen uitproberen, ga dan van lang naar kort! :)

Meer inspiratie?

UNION RIVER NIEUWS

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van de nieuwste collecties, toffe acties en nog zoveel meer.

Categorieën

Mijn account
Help