Top Teaser Lite - Inspiratie - Verzorging - 18 - SS23 - De skincare guide

De skincare guide voor mannen: real men care!

Skincare is ook voor mannen belangrijk. Je kunt veel puistjes, roodheid, pijn en zelfs de veroudering van je vel tegengaan met de juiste verzorging. En da's echt niet moeilijk. Lees hier hoe je als man je (gezichtshuid) in optimale conditie krijgt én houdt.

Huidverzorging, moet dat nou?

Nou ja, moeten. De mannenhuid zweet meer en heeft veel actievere talgklieren dan die van een vrouw, en heeft daardoor eigenlijk méér verzorging nodig. Liefst met producten die speciaal voor mannen zijn ontwikkeld. Je huid gaat er gewoon beter uitzien. Leuk als je op vrouwen valt – die zijn op de huid van een potentiële partner even kritisch als op hun eigen velletje. En ook een grotere boost voor je zelfvertrouwen dan je misschien denkt. Geef maar toe: jij wilt er toch ook gewoon goed uitzien?

Huidverzorging, moet dat nou?

Wat doet skincare?

Dat hangt van het product af.

  1. Met gezichtsscrub verwijder je talg, vuil en bacteriën van je gezicht en uit je poriën. Ook haal je de dode huidcellen weg (exfoliatie). Als je dit één of twee keer per week doet, heb je veel minder last van verstopte poriën, mee-eters en puistjes.
  2. Gezichtsolie werkt hydraterend (vochtinbrengend), waardoor die er dikker, voller en gezonder uitziet. Met dit spulletje verwen je je huid ook met belangrijke stoffen zoals vitamines en vetten. Resultaat: minder irritatie, droge huid, lelijke rode plekken en ontstekingen.
  3. Dagcrème beschermt je huid tegen uitdroging, ook in de wind, de zon en de vrieskou. Ook krijg je, als je een product met een SPF-factor gebruikt, minder snel last van pigmentvlekken en rimpels – een oude huid dus.
  4. Oogcrème doet ongeveer hetzelfde als dagcrème, maar is speciaal bedoeld voor (veel fijnere en drogere) huid rond je ogen. Helpt tegen kraaienpootjes en lijntjes op je oogleden, waardoor je er snel oud uit gaat zien

Voor de allerbeste verzorging zou je eigenlijk alle vier de bovenstaande skincare producten moeten gebruiken. Maar hey, je blijft een vent, dus we nemen het je niet kwalijk als je er een paar overslaat. Wel is het verstandig om even stil te staan bij welk product je kiest. De meeste skincare producten zijn namelijk aangepast op een specifiek soort huidtype. En daar zijn er meer van dan je denkt.

Hoe behandel je verschillende huidtypes?

Elke man heeft een eigen huidtype – en vaak zelfs een mix van verschillende types. Om een huidje te krijgen waar je happy van wordt, is het goed om te weten welke huidtypen jij hebt. En hoe je daar zo lief mogelijk voor bent met de juiste soort dagcrème.

Droge huid

Een droge huid jeukt en voelt strak aan als je hem (vaak) wast. Ook kan je last hebben van roodheid en schilfervorming. Gebruik extra hydraterende dagcrème met Vitamine C en een SPF.

Vette huid

Als je een vette huid hebt, ben je vast niet onbekend met mee-eters en acne. Je huid maakt veel talg aan, dat je poriën kan verstoppen, waarna bacteriën de boel kunnen laten ontsteken – met die rottige puistjes als gevolg. Een lichte balsem met hyaluronzuur is hier een betere keuze dan een dagcrème.

Gevoelige huid

Een gevoelige huid gaat snel jeuken en branden, droogt snel uit en krijgt rode vlekjes. Ook kan je overgevoelig zijn voor shampoos, parfums, skincare producten en andere irriterende factoren. Voor dit huidtype bestaan extra beschermende, milde dagcrèmes.

Normale huid

Normale huid is het makkelijkste huidtype. Deze huid ziet er bijna altijd fris en gezond uit, heeft geen last van overgevoeligheid en heeft kleine poriën. Droge huid en acne komen maar weinig voor. Heb jij het geluk om zo’n babyhuidje te bezitten? Smeer er dan een hydraterende crème met een SPF op.

Rijpere huid

Een rijpe huid is een normaal verschijnsel als je ouder wordt. Je vel wordt dunner en rimpelig, bleker en doffer, en ook minder elastisch. Ook kan je donkere pigmentplekken krijgen. De beste dagcrèmes voor deze huid bevatten antioxidanten, Vitamine A en C en hyaluronzuur.

Liever een super snelle skincare routine? Lees onze super snelle skincare routine

STAY UPDATED

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van de nieuwste collecties, toffe acties en nog zoveel meer.

Categorieën

Mijn account
Help