Topteaser - Blog - Dé kapseltrends voor het nieuwe seizoen

Dé kapseltrends van 2024

2024 komt eraan, en de ene na de andere modetrend staat in de startblokken. En ook het haar op jouw bolletje moet eraan geloven – de haartrends voor mannen zijn even modegevoelig als de kleren aan je lijf. Wat moet je tegen je kapper zeggen om komend jaar in de smaak te vallen?

Beetje geschoren: de fade haircut

Een fade haircut is niks anders dan elegant tondeusewerk. In plaats van scheren met één of twee aparte standen wordt er met het apparaat een verloop in het haar geschoren. Van kaal naar gedekt bijvoorbeeld. Erg mooi, niet al te gewaagd en toch een blikvanger. Nadeeltje: al na een week of twee is het gave effect stukken minder geworden en moet je terug in de stoel.

Beetje geschoren: de fade haircut

Houd je haren in bedwang

De tijdloze middenscheiding

De klassieke middenscheiding blijft altijd stijlvol. Kies voor wat lengte bovenop je hoofd en korter haar aan de zijkanten en achterkant. Je kunt dit kapsel lekker nonchalant dragen met beweging en volume maar je kunt ook kiezen voor een strakker model met behulp van gel of wax.

Opgeschoren is herboren

Door de vloedgolf aan nieuwe barbiers speciaal voor mannen is creatief opscheren weer helemaal in vogue. Achter- en zijkantjes kaal of kort, bovenop een weelderig gekamde of gewavede haardos. De overgang tussen de twee haarpartijen mag ook verduidelijkt worden met een artsy kale streep. Baard naar eigen inzicht erbij en je bent helemaal het mannetje.

Half lang is terug (alweer)

Een half lang kapsel is een van die haartrends voor mannen die om onverklaarbare redenen elke paar jaar weer opveert, als een soort harige stuiterbal. Dit kapsel heeft voor- én nadelen. Je hoeft niet vaak naar de kapper, en dat scheelt tijd en euri’s. Tegelijkertijd moet je het wel echt onderhouden met kwaliteitsshampoo en/of haarolie, anders gaat het springen. En da’s niet de charme van dit soepele, casual kapsel.

Anyway, voor jou geen bad hair day meer, met deze tips. En bedenk: wil je meerdere stijlen uitproberen, ga dan van lang naar kort! :)

Meer inspiratie?

STAY UPDATED

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van de nieuwste collecties, toffe acties en nog zoveel meer.