Eau de parfum voor heren

Een eau de parfum is er om wat smaak en geur aan je outfit mee te geven. Iemand die aantrekkelijk ruikt, trekt een potentiële werkgever of droompartner soms zelfs over de streep. Want de neus wil ook wat. Dat zijn meteen de belangrijkste redenen om een geurtje aan te schaffen, maar we vertellen je er graag wat meer over.

50 Resultaten
Aanbevolen

50 Resultaten

Eau de parfum voor heren, wie gingen je voor?

De geschiedenis van parfum voert terug richting de oude Egyptenaren. Technisch gezien maakten zij al parfums rond 2000 voor Christus. De Grieken en Romeinen deden dit ook. De parfums in glazen flesjes zoals wij die kennen, zag in 1750 het levenslicht in Keulen. Het op waterbasis vervaardigde goedje werd eau de Cologne genoemd en vormde de opmaat richting eau de toilette en eau de parfum.

Eau de parfum voor heren

Eau de parfum bevat het hoogste percentage geurbestanddelen na gewone parfum, en wel zo'n 10 tot 20 procent. Het is dus een redelijk sterke geur die je met zorg uitkiest.

Eau de Parfum is grof genomen minder duur dan parfum en je hoeft ook van deze variant niet zo heel veel te gebruiken omdat de geur lang blijft hangen. Parfum dan wel eau de parfum is tegenwoordig uniseks, oftewel niet alleen aan vrouwen voorbehouden. Er worden steeds meer eau de parfums voor heren ontwikkeld.

Waarom eau de parfum gebruiken?

Ik ruik van mezelf toch lekker, zou je zeggen. Dat weten we eerlijk gezegd niet. Vergelijk het maar met de geur die van nature in je huis hangt, die ervaren anderen ook op hun eigen manier. Natuurlijk maak je het nooit iedereen naar de zin, maar met een eau de parfum geef je je eigen geur sowieso een zetje de goede kant op.

Zeker als je merkvast bent, gaan mensen het door jou gedragen eau de parfum associëren met jouw verschijning. Dat noemen ze geurherinnering, idealiter is die ervaring positief. Pak je favoriete jeugdboek maar uit de kast en de geur van het papier geeft je een trip down memory lane.

Welk eau de parfum kiezen?

Met (eau de) parfum voor heren werkt dat net zo. Welke je kiest, hangt af van jouw voorkeuren qua bestanddelen. Deze moeten bij je karakter passen. Union River somt ze allemaal netjes voor je op zodra je op een geur klikt. Sportief wordt vaak aan fris en fruitig gelinkt, de diepzinnige dandy gaat voor hout en musk, enzovoorts. Gebruik het filtersysteem om daarachter te komen!

UNION RIVER NIEUWS

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van de nieuwste collecties, toffe acties en nog zoveel meer.

Categorieën

Mijn account
Help