POP top teaser image

Geuren voor heren

Ben jij een echte baas, een down to earth dude met een oer-Hollandse naam, heb je meer met Romeinse krijgers, besprenkel je jezelf met 'cool' water of ga je voor de klassieke Franse geurlijnen? We schijnen je bij over het hoe en waarom van mannengeuren.

194 Resultaten
Aanbevolen

194 Resultaten

Geschiedenis van het parfum

Wat nu, krijgen we geschiedenisles? Nee, dat niet zozeer, maar het is wel leuk om te weten dat het begrip parfum afstamt van het Latijnse perfumus, dat 'rook' betekent. Dit verwijst weer naar de traditionele manier om een luchtje te verspreiden in de oudheid. Je geurtje komt dus van ver!

Al eeuwen willen we lekker ruiken en, zo zou een bekend voetbalanalist zeggen, daar is he-le-maal niks mis mee. Tenzij je er te veel van opspuit, want het moet ook weer niet de complete entourage overheersen. Dat gezegd hebbende: een aftershave gooi je niet bij je wekelijkse boodschappen in het mandje, maar zoek je eens in de zoveel maanden met zorg uit.

Waarop moet je letten bij het aanschaffen van een geurtje?

Goeie vragen worden beloond met een goed antwoord. Als eerste is daar het verschil tussen eau de toilette en aftershave. Van oudsher besprenkel je aftershave op je kin en wangen na het scheren, dit goedje ontsmet eventuele scheerwondjes. Eau de toilette zit doorgaans in een spray en gebruik je wat vaker.

Het is daarom helemaal geen gek idee om beide aan te schaffen. En die hoeven niet per se van hetzelfde merk te zijn. Een populaire geur is ROMA (uomo oftewel man) van Laura Biagiotti, die de Italiaanse modebewustheid combineert met het gladiatorengevoel: stoer en onverschrokken. Ook als je de hele dag op een kantoor werkt.

Meer geuren op Union River

Andere voorbeelden zijn het onverwoestbare Boss, de klassieke Franse geuren zoals die van Jean-Paul Gaultier of het Zwitserse oermerk Davidoff. In de jaren 80 volgde een - volgens velen - soort parodie op het aanbod aan zwierige geurmerken en werd de gortdroge mannennaam JOOP! gelanceerd. Maar dit was de achternaam van ene Wolfgang Joop.

Je weet zelf welke geur bij jouw karakter hoort. Vergeet de geurherinnering niet: een bij voorkeur fijne associatie van een bepaalde geur met een bepaald persoon. Daaraan draagt jouw dagelijkse luchtje bij! De selectie aan aftershaves, eau de parfums en eau de toilettes op Union River blijft even trendy als up-to-date, dus kijk rond en ruik lekker!

STAY UPDATED

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van de nieuwste collecties, toffe acties en nog zoveel meer.

Categorieën

Mijn account
Help