POP top teaser image

Imitatieleren jassen voor heren

Een jas van imitatieleer is duurzaam en net zo stoer, robuust, industrieel en tijdloos. Van pilotenjack met kraag van imitatiebont tot korte bikersjas, er worden op een duurzame en diervriendelijke manier allerlei klassieke modellen gemaakt.

12 Resultaten
Aanbevolen

12 Resultaten

Imitatieleer jas voor heren: het bikerjasje zonder chopper

Zoek op imitatieleer jas voor heren en kom de meest uiteenlopende exemplaren tegen. Wat te denken van het bikerjasje, zo'n zwart, strak jack met ritssluiting waarin je schouders en taille mooi uitkomen? Boven een strakke jeans staat dit uitermate stoer. En je hoeft er echt geen motor voor te hebben.

Net als dat je voor het dragen van zo'n tijdloos piloten- of bomberjack geen F-15 of Spitfire hoeft te kunnen besturen. Er zijn veel mode-items afkomstig uit het leger, denk aan de trenchcoat (de loopgravenjas), de combat broek en de parkajas. En dus ook bijvoorbeeld deze jas (Hudson) van PME Legend!

Wat is imitatieleer?

Imitatieleer dekt geheel de lading: op een laag textiel worden alternatieve grondstoffen aangebracht om een lap leer te simuleren zonder dat hiervoor een weerloos dier over de kling hoeft te worden gejaagd. Wel zo duurzaam dus!

Dankzij nieuwe technieken is imitatieleer steeds minder van echt leder te onderscheiden. En omdat de vraag groot is, kunnen producten van imitatieleer goedkoop worden aangeboden. Het scheelt echt een slok op een borrel qua prijs en je houdt er geen knagend schuldgevoel tegenover het dierenrijk aan over.

Meer mogelijk met imitatieleer

Imitatieleer heeft de toekomst in een samenleving waarin we steeds meer rekening houden met onze planeet. Net als bij vleesvervangers en energievormen zorgt de consument er mede voor dat de mogelijkheden voor de industrie uitgebreid worden. Terwijl de kwaliteit er niet minder om is!

Suède bomberjack Er bestaan ook zogenaamde bomberjacks gemaakt van een imitatiesuèdemix. Niet die legergroene gewatteerde versie met die oranje voering, maar een zakelijk en stijlvol jasje van Mango Man dat we met recht 'kek' mogen noemen. Dat draag je prima over je kantooroutfit.

Hoe draag je een imitatieleren jas?

Dat ligt eraan welke jas je kiest. Kijk naar dit Jack & Jones Essentials jasje van imitatieleer, dat op de foto met een lichtgekleurde hoodie wordt gecombineerd – superstoer. Een pilotenjack draag je over zo'n beetje alles heen. En het imitatiesuède model taxichauffeursjasje dat we net al noemden, is ideaal om op een presentatie je entree mee te maken.

UNION RIVER NIEUWS

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van de nieuwste collecties, toffe acties en nog zoveel meer.

Categorieën

Mijn account
Help