POP top teaser image

Leren jassen voor heren

Een leren jas is stoer, stijlvol en gaat lang mee. Er zijn tal van soorten leren jassen en de meeste modellen zijn tijdloos. Dat is wel zo fijn, want je koopt een leren jas voor jaren. Al heeft zo'n natuurproduct wel af en toe extra aandacht nodig. Welk model kies jij?

17 Resultaten
Aanbevolen

17 Resultaten

Leren jas heren: welke soorten zijn nu trendy?

De meest trendy en tijdloze modellen zijn:

  • pilotenjack (winter)
  • bikerjasje (zomer, tussenseizoenen)
  • leren zomerjack of bomberjack (zomer, tussenseizoenen)

Veel leren jassen zijn gemaakt voor in de winter, maar lang niet allemaal. Denk aan het luchtige biker jack of het wat nettere suède zomerjack, dat je zowel in je vrije tijd als naar je werk draagt. Zoek op zomerjas bruin en je komt uit bij het exemplaar van Van Gils, dat je prima over je kantooroutfit kunt dragen. Sterker nog, met een leren jas voor heren geef je er een stoere draai aan.

Hoe maak je een leren jas schoon?

Kies je voor leer, dan geef je je jas af en toe de nodige aandacht. Je maakt de buitenkant schoon met een mild sopje van groene zeep of afwasmiddel (echt maar een theelepeltje op 100 ml warm water, te veel schoonmaakmiddel kan het leer beschadigen).

Gebruik een zachte spons om het vuil te verwijderen. Om je jas, net als je auto, in de was te zetten, gebruik je ledervet, crème, onderhoudsmelk of balsem. Let op dat leer een natuurproduct is, dus sommige onregelmatigheden horen er gewoon bij.

Hoe lang gaat een leren jas mee?

Dat ligt echt aan de kwaliteit leer en aan de mate van verzorging, maar een leren jas koop je over het algemeen voor jaren. De gemiddelde lederen jas voor heren gaat op z'n minst 4 jaar mee. Er zijn echter veel uitschieters. Sommige jassen die nog steeds gedragen worden, stammen uit de vorige eeuw en lijken echt onverwoestbaar.

Het is ook maar net of je de jas met al zijn slijtplekken die er na verloop van tijd inkomen, past in je garderobe en bij jouw stijl. Je verschijnt niet op een presentatie in een afgedragen vintage bikerjasje, en op een festival of feestje loop je weer niet snel in een keurige lederen blazer rond.

Hoe draag je een leren jas eigenlijk?

We noemden net al het voorbeeld van de stijlvolle suède jas die je over je nette kleding draagt. Een blouse en een nette jeans, pantalon of chinobroek combineren met een leren jasje van Mango Man is prima voor een sollicitatie.

Het bikerjasje, een kort, meestal zwart en nauwsluitend model, draag je in de zomer met een iets langer T-shirt eronder. Als het wat frisser is in de tussenseizoenen draag je er een hoodie onder. Het mateloos populaire pilotenjack – zie de stoere uitvoering van PME Legend – draag je eigenlijk altijd als het koud is. Je hoeft eronder niet eens per se een trui aan, want deze jas is goed warm!

Hoe krijg je een leren jas soepel?

Het leer wil nog wel eens stug zijn in het begin. Het wordt soepeler door het simpelweg vaak te dragen en zo nu en dan met een middeltje te behandelen. Je kunt het leer ook licht opschuren volgens sommige bloggers, maar dat raden we af.

UNION RIVER NIEUWS

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van de nieuwste collecties, toffe acties en nog zoveel meer.

Categorieën

Mijn account
Help