T-shirts & polo's voor heren

1811 Resultaten
Nieuwste collectie

1811 Resultaten

Welke soorten shirts zijn er?

  • T-shirts: het klassieke shirt waar vaak een opdruk op staat, zoals een merknaam, tekst, afbeelding of iconisch bandlogo.
  • Longsleeves: een T-shirt met lange mouwen.
  • Poloshirts (polo's): een shirt met een kraagje voor de wat nettere gelegenheden.
  • Singlets: een hemd voor onder je blouse.
  • Ondershirts: een T-shirt dat als onderkleding dienst doet.

Shirts in verschillende stoffen: kies voor duurzaam!

Het universum der T-shirts kent veel planeten. Strak, wijd, lang, kort, V-hals, lange mouwen (als in longsleeves), net als het heelal is de variatie oneindig. De kraagvorm is ook zeer divers: er waren kort geleden zelfs T-shirts met een col met een touwtje. Een andere trend was (of is) het lange T-shirt, voor een urban look.

Ook in prints en stoffen zit veel beweging. Een T-shirt is overwegend van katoen gemaakt, maar ook polyester, stretchstof en combinaties van materialen komen voorbij.

Dé trend van nu is vanzelfsprekend duurzaam, omdat dit begrip op zo'n beetje alles toepasbaar is. Ook op je shirt! Kijk bij de collecties van Tommy Hilfiger, Mango Man en Jack & Jones voor shirts die uit 100 procent biologisch katoen zijn vervaardigd.

Shirt met statement

In de jaren 50 werd een shirt gedragen als statement van rebellie. Onder andere door de legendarische acteurs zoals James Dean en Marlon Brando. Die hadden kennelijk genoeg van die eeuwige blouses en jasjes en dasjes. Wat nou netjes? En toen moest de hippietijd nog komen. We komen van ver dus, met onze shirts!

Hoe combineer je jouw shirt?

De meest gedragen kleding bij een shirt is een jeans of korte broek. Als het wat frisser is, is een overshirt de manier om je T-shirt deels zichtbaar te houden. Over het algemeen draag je een shirt in de zomer omdat het zo lekker zit, als onderkleding in de winter, om in te klussen of sporten. Eigenlijk altijd dus.

Het shirt of T-shirt geldt niet als formele kleding. Bij een sollicitatie of tijdens een gala wordt het ook in deze eeuw niet gewaardeerd als je in een shirt komt aanzetten. Maar uiteindelijk bepaal je dat zelf, het ligt namelijk ook aan het soort situatie.

Onze favoriete merken

PME Legend, Levi's, Nike, Mango Man, WE Fashion, adidas; ze gebruiken de shirts natuurlijk om hun bekende logo's te showen. Maar daar is helemaal niks mis mee, want het zijn mooie items. Logo's worden met trots gedragen en zeggen tegelijkertijd iets over degene die erin zit.

Pak een shirt mee

Nog enkele tips bij het kopen van een shirt. Houd rekening met de kleur, donker kleedt af, wit is tijdloos onder een V-hals. En wil je niet zo'n dunne stof (die allerminst afkleedt), zoek dan op de term 'heavy'.

STAY UPDATED

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van de nieuwste collecties, toffe acties en nog zoveel meer.

Categorieën

Mijn account
Help