POP top teaser image

Pullovers voor heren

Eerst even een misverstand uit de wereld helpen: een pullover voor heren is niet zomaar een truitje. Daar zijn we uitgebreid ingedoken en we gaan het je allemaal uitleggen. Verwar hem niet met een sweater of hoodie, ook al heeft je pullover net zo veel mogelijkheden.

75 Resultaten
Aanbevolen

75 Resultaten

Wat is een pullover?

Goeie vraag, want daar is het internet nog niet helemaal uit. Op de Duitse Wikipedia-pagina krijg je een soort coltrui te zien. De zoekmachines leiden ook naar een Nederlandse Wikipedia-pagina met de titel 'Trui'. Ja, ingewikkeld. Zeker als je erachter komt dat een sweater in Engeland ook weer nét iets anders betekent.

Ga er maar van uit dat de oorspronkelijke term leidend is: een pullover trek je over een overhemd (blouse) aan voor een zakelijke en nette uitstraling. De pasvorm ligt nauw en het materiaal is dun. Lamswol, merino of katoen. Tot zover de geschiedenisles.

Buschauffeur-look?

De pullover werd een soort stand-in voor het colbert. Heeft deze een V-hals, dan is er ruimte voor een stropdas. Dit noemen we maar even de buschauffeur-look, want vaak zie je het niet meer. De pullover voor heren geldt juist steeds meer als vrijetijdskleding, omdat hij zo vaak van pas komt.

Hoe draag je een pullover dan?

Het begrip pullover is rekbaar, maar de maat waarin je hem koopt niet: hij mag niet te klein zijn (dan kan hij opkruipen) en niet te groot (dat gaat maar slobberen). Je draagt hem eigenlijk wanneer je maar wilt. Met een blouse eronder (zonder stropdas!) scoor je bij praktisch elke potentiële schoonmoeder bonuspunten.

Wat minder formeel? Een pullover zit heerlijk over een T-shirt, waarvan de boord boven die van de pullover uitsteekt. Nooit doen: een T-shirt met V-hals onder een pullover met V-hals dragen. Dat is gewoon één v te veel.

De klassieke pullover

Kijkend naar het aanbod in de categorie pullover heren zie je dat zelfs de allerbeste kledingmerken het niet zo nauw nemen met het begrip pullover. De klassieke pullover heeft echter geen kraag maar een ronde of V-hals. Geen col, laat staan capuchon. Er staat niks op, hooguit een merkje – bijvoorbeeld in de vorm van een polospeler te paard.

Pullover voor heren: perfect voor elk seizoen

Het fijne van zo'n pullover is dat je hem bijna het hele jaar door draagt. 's Winters met een blouse eronder in een contrasterende kleur (wit is altijd goed), op een spijkerbroek en sneakers om het niet al te decent te maken. In de lente en herfst vervang je het overhemd door een T-shirt.

Juist die spijkerbroek en sneakers zorgen ervoor dat je er niet uitziet alsof je op het punt staat om naar een sollicitatiegesprek of je eerste golfcursus te gaan. Het combineren van chic met vintage is een trendy en tijdloze combi. Het wordt pas echt 'jaren '80-bekakt' als je er een witte chino-broek onder draagt met bootschoenen. Maar als je dat mooi vindt, who cares?

En dan de hamvraag: kan ik de pullover om mijn hals knopen?

Ah, je bent bang om voor corpsbal versleten te worden! Maar wat moet je er anders mee als je op het terras zit en je je trui in al je enthousiasme misschien vergeet? En ook hier weer: de rest van je outfit is mede bepalend. Vandaar de tip om je pullover zo casual mogelijk te combineren. Dan is dat mode-dilemma ook uit de wereld.

STAY UPDATED

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van de nieuwste collecties, toffe acties en nog zoveel meer.

Categorieën

Mijn account
Help