POP top teaser image

Sweaters voor heren

Je pakt hem vaak uit de kast: een van je sweaters waarin je je comfortabel voortbeweegt, alleen dan zonder te bibberen van de kou. Het woord sweater is eigenlijk raar gekozen, want deze casual bovenkleding ademt prima. Wat zijn de trends, wanneer draag je een sweater en welk model past bij jou?

748 Resultaten
Nieuwste collectie

748 Resultaten

Sweater heren om in te sporten

Sweaters van een sportmerk zoals Nike, Adidas of Reebok zijn er om lekker in te sporten. Halverwege een eindje joggen trek je hem gewoon uit: de soepele stof maakt het mogelijk om de sweater om je middel te knopen. Of gewoon zolang vast te houden, want het katoen of fleece weegt niks.

Omdat sweaters zo veel gedragen worden, bieden ook voetbalclubs de sweater heren aan als merchandise. Zo zijn er van Ajax speciale trainings-sweaters verkrijgbaar. Ben je voor een andere club, dan tik je die gewoon in.

Capuchontrui

Een sweater heren is ook verkrijgbaar met capuchon, die noemen we ook wel hooded sweater of hoodie. Dit zijn ook truien die je in je vrije tijd draagt, want wie zegt dat je je per se moet inspannen?

Niet zelden staat er geen of andere informatie op een sweater. Bijvoorbeeld een universiteit in Amerika. Dat komt voort uit het sporten, dat op die plekken onlosmakelijk verbonden is met studeren. In Amerikaanse films of series zie je vaak heel groot Harvard op een sweater staan.

Welk sweater heren merk je kiest? De trends zijn overwegend sportgerelateerd, of er nu in koeienletters Timberland of Cambridge op staat. Of de naam van een stad of rockband. Als je daar achter staat, maak je graag reclame voor je favoriete sportmerk, woonplaats, club of muziek. En trendy ben je zeker, in een sweater voor heren met iets erop dat meer over jou vertelt.

Grijs(-mêlee) is de klassieke joggingkleur die altijd hip is. Rood-witte logo's erop maken er opvallende mannen sweaters van. Het zijn heerlijke truien, maar pas op: dat weet je partner ook. Die zit er binnen de kortste keren lekker in te netflixen, en zelfs in jouw sweater op een oogverblindende manier – dus misschien een keer trakteren? Iedereen happy in zijn eigen sweater!

Hoe draag je een sweater?

Eh, nou, om je bovenlijf. Maar serieus: je draagt er een spijkerbroek onder, dat staat het meest casual. Op thuiswerkdagen heb je er een lekker zittende joggingbroek bij. Het ding om je schouders slaan, kan ook op een andere manier: scheef. Oftewel van schouder tot heup, met een losse knoop in de mouwen.

Het aanbod is eindeloos divers. Dat zegt al genoeg over de populariteit van de sweater. Ga op zoek en laat je inspireren, want een sweater is een onmisbaar item in je kledingkast.

Welke sweater kies jij?

Het liefst, en niet alleen omdat je huisgenootje het ook zo'n fijn kledingstuk vindt, koop je een aantal sweaters zodat je nooit meer misgrijpt. Een tijdloze grijze met opdruk, een sierlijke egaal olijfgroene, eentje met een capuchon voor de afwisseling.

We zeiden het net al: je hoeft de sweater niet alleen aan als je van plan bent om daadwerkelijk zweet te gaan produceren. Want ook op verjaardagen, op je werk, in de auto en tijdens het wandelen is de sweater jouw warme en comfortabele maatje. En je ouwe exemplaar? Die gebruik je om in te klussen!

STAY UPDATED

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van de nieuwste collecties, toffe acties en nog zoveel meer.

Categorieën

Mijn account
Help