POP top teaser image

Gebreide vesten voor heren

Geen zin in een jas, maar te koud voor een T-shirt of blouse? Binnen blijven dan maar, zou je zeggen. Althans, als je je trouwe gebreide vest niet had. Die zit altijd lekker. En het mooie is: de stijlen worden steeds diverser. Lees hieronder waarom een gebreid vest in je garderobe niet mag ontbreken.

19 Resultaten
Aanbevolen

19 Resultaten

Los en sportief: jouw gebreide vest

Zoek op de termen gebreid vest heren en je wordt kleurendoof van het aanbod. Zo veel designs, zo veel modellen. Van gebreid vest met knopen van Jan Vanderstorm tot een variant met handige rits van Mango Man. Het leven is soms zo makkelijk waar iedereen moeilijk doet. Wie heeft het nou nog over een tussenjas voor de lente en herfst?

Comfortabeler is het om in je vest op een casual gelegenheid te verschijnen. Tuinfeestje, festival, verjaardag, bedrijfsfeestje. Het oogt allemaal wat losser en sportiever dan een colbert. Een gebreid vest met een rits zip je gewoon open als je het warm krijgt, en mocht het in pakweg oktober nog zweten worden, dan sla je hem om je schouders. Niks aan de hand.

Minder stijf en autoritair, maar wel netjes

Speurend tussen de talloze ontwerpen zie je dat het materiaal van een gebreid vest varieert. Van katoen voor de wat sportievere uitstraling tot het zakelijke lamswol dat we in deze eeuw terug zagen keren in het bedrijfsleven in de vorm van een vest met knopen.

Daar was opeens een sierlijk, neutraal gebreid vest voor heren hét alternatief om van die verstikkende stropdas af te komen. De top buttons van de blouse eronder hoeven niet dicht. Sterker nog, een wit T-shirt eronder staat ook keurig. Wist je trouwens dat er ook exemplaren zonder mouwen bestaan, als een soort gilet? Zit ook heerlijk tijdens het autorijden!

Een belangrijke functie binnen een bedrijf vervul je niet beter in een stijf zittend pak. Zo'n das knelt de bloedtoevoer naar je hersenen af; laten we die nou allemaal nodig hebben! Door afscheid te nemen van de traditionele zakelijke outfits zorg je trouwens ook voor minder afstand. Dat helpt weer bij het sluiten van deals.

Een balletje trappen in je vessie

Je zou je vest bijna het hele jaar door dragen, zo verknocht raak je eraan. Of meerdere exemplaren aanschaffen. Kan ook natuurlijk. Loop je met je kroost een park in en nodigt het gras uit tot een balletje trappen of gewoon oldskool ravotten, dan ga je lekker los in dit makkelijke kledingstuk. Let daarna wel op met wassen.

Grungy look

Ook in totaal andere scenes werd een grof gebreid vest plots populair in 1994, toen Kurt Cobain er met Nirvana een MTV Unplugged-show in speelde. Hadden we toen al Google, dan luidde de meest gezochte term na dat legendarische concert waarschijnlijk grof gebreid vest of grof gebreid vest met knopen.

Je kent de muziek misschien als zogenaamde grungeband. Grungy betekent letterlijk 'sjofel' en dat sloeg op het uiterlijk van de muzikanten die vanuit Seattle de wereld veroverden. Hun look wordt nog steeds wereldwijd gekopieerd. Zie ook de Dr. Martens boots en houthakkersblouses. Oké, moet je net van houden.

Anyway, er is eigenlijk voor niemand een reden om géén vest te hebben. Om in te skaten, rollebollen, musiceren, vergaderen, klussen of gewoon lekker niks te doen. Zoek het witte kabelvest van PME Legend eens op: hoe cool is dat!

UNION RIVER NIEUWS

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van de nieuwste collecties, toffe acties en nog zoveel meer.

Categorieën

Mijn account
Help