POP top teaser image

adidas mode voor heren

Over klassieke merken gesproken! Het van oorsprong Duitse label adidas, ruim een eeuw oud, is niet meer weg te denken uit het hedendaagse modebeeld. Op het sportveld, maar ook buiten de lijnen, en met veel meer dan alleen sneakers. Het merk heeft als geen ander oog voor de dunne lijn tussen sportief en casual.

449 Resultaten
Aanbevolen

449 Resultaten

Van adidas sportkleding tot gewatteerde winterjas

Wanneer je je adidas kleding draagt? Daar gaan wij niet over. Op het sportveld is het merk ongekend populair, ook op professionele basis: zie de talloze sponsordeals met voetbal- en andere sportclubs. En niemand kijkt überhaupt meer raar op van sportmerken als vrijetijdskleding.

Ook adidas schoenen duiken in dat gat. Je spijkerbroek, hét uitgangspunt voor menig outfit, matcht met zo'n beetje alles dat adidas maakt. Een urban hoodie bijvoorbeeld, of een gewatteerde winterjas van adidas.

En natuurlijk voorziet het label in alle mogelijke kleding voor op het sportveld. Sokken, sportbroeken, shirts, sweaters – alles. En altijd zijn de drie kenmerkende strepen te ontwaren.

Adidas, daar zit muziek in

Wat adidas zo bijzonder maakt, is de link met veel muzikale aangelegenheden. In het begin van de jaren 90 ontstond er een alles mag-mentaliteit onder fashionista's en dat kwam vaak door de muziek, die al net zo kleurrijk was. Dat mocht ook wel, na die jaren 80 vol depressieve synthpop.

Opeens kon je geen festival of concert meer bezoeken of er stond iemand in zo'n vuurrood of juist pikzwart vintage trainingsvest van adidas naast je. Die hadden ze dan gescoord in een tweedehandswinkel, maar adidas speelde in op deze trend door oude ontwerpen nieuw leven in te blazen, met moderne technieken en materialen. Zo is er een aparte lijn waarin plaats is voor het oude logo.

Ook op het podium was adidas ruim vertegenwoordigd. Dat kwam door rappers, die bij voorkeur een compleet adidas trainingspak droegen. En de vele bands die zwoeren bij de intussen klassieke combinatie van adidas T-shirt met jeans.

Of door metalband Korn, dat met de hit A.D.I.D.A.S. (All Day I Dream About Sex) ode bracht aan hun favoriete kledingmerk. Of de sponsordeal met de band voor of na het uitbrengen van die single plaatsvond, is onbekend. Het merk is mede door de muziek altijd veelzijdig gebleven. Maar wat voor hobby's je er ook op nahoudt: adidas is je modebewuste vriend, de alleskunner die je dagelijks inspireert tot een flitsende look.

UNION RIVER NIEUWS

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van de nieuwste collecties, toffe acties en nog zoveel meer.

Categorieën

Mijn account
Help