Boxershorts voor heren

Ontdek de stijlvolle collectie heren boxershorts bij Union River. Kies uit een breed assortiment aan hoogwaardig ondergoed voor mannen. Comfortabel, duurzaam en met oog voor detail ontworpen boxershorts die perfect passen bij jouw persoonlijke stijl.

388 Resultaten
Nieuwste collectie

388 Resultaten

Boxershorts voor heren zijn al meer dan een eeuw oud

Het was in de jaren 20 van de vorige eeuw dat onder de noemer jockey strakke boxershorts werden verkocht. Het model was vrijwel identiek aan de onderbroek met korte pijpen die in de jaren 90 een glorieuze comeback maakte, met name tennislegende Björn Borg was hier verantwoordelijk voor. Zijn shorts waren en zijn hot item.

Daarvoor (18e eeuw) liepen heren in lange, witte katoenen onderbroeken, eigenlijk een soort leggings. Lekker warm. Ook deze keerden terug in de jaren 90, omdat liefhebbers van rockmuziek uit Seattle – over modeverschijnsel gesproken – het maar koud kregen in hun gescheurde spijkerbroeken.

Wijde boxers voor heren

Tussendoor waren wijde boxershorts voor heren in de mode, sommige mannen geven hier nog steeds de voorkeur aan. Alternatieve meisjes droegen deze wijde shorts boven hun skatebroek rond de eeuwwisseling.

Wat je zelden meer ziet, is de ietwat ouderwetse, degelijke onderbroek voor heren. Vaak aangeschaft bij een prijsmepper en weinig fantasievol. Nee, het zijn kleurrijke boxershorts die heren nu het liefst dragen: van de junglemotiefjes van JACK & JONES tot de smetteloos witte boxershorts van Calvin Klein.

Waarom zijn strakke boxershorts zo populair?

Ze zitten lekker en geven je jongeheer de ruimte, en ze zijn praktisch omdat ze bij werkzaamheden niet afzakken. Een bekend verschijnsel is het bouwvakkersdécolleté. Dit vermijd je door regelmatig een nieuw (en voordelig) setje van pakweg vijf strakke onderbroeken aan te schaffen.

Ook in de voetbalkleedkamer wil je stijlvol voor de dag komen, alvorens je je in het clubtricot hijst. En wat te denken van een first date? Je krijgt geen tweede kans voor een eerste indruk en dat geldt ook als het afspraakje zich verplaatst naar de slaapkamer. Dan is zo'n oude, gerafelde onderfuik een dealbreaker.

Hoe lang doe je ermee?

Je wast je strakke boxershorts natuurlijk vaak en ja, ze kunnen in de droger. Maar daarin slijten ze wel sneller. Goedkoop is uiteindelijk duurkoop. Kijk dus bij de bekende merken voor boxershorts, die doorgaans kwalitatief hoogwaardigere onderbroeken produceren.

Het bandje mag gezien worden

Ja, je bent tevens een wandelende reclamezuil met zo'n tekst boven je broekband, maar who cares? Vind je dat echt een probleem, dan zijn er veel strakke onderbroeken voor heren zonder tekst op het elastiek, maar die wel een vrolijk accent geven aan je outfit. Of doe je ondershirt voor heren gewoon bóven je boxer aan, ook prima natuurlijk.

Niet dat je ermee te koop loopt, maar er bestaan nu eenmaal werkzaamheden waarbij dat niet te vermijden is. Hoe dan ook mag het bandje gerust gezien worden. We noemden dit vroeger – met wijde broeken eronder – de jail- of skaterslook. Maar ook boven je pantalon, chinobroek of jeans mag je onderbroek gezien worden. Mede daarom zijn er zo veel sierlijke exemplaren verkrijgbaar.

STAY UPDATED

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van de nieuwste collecties, toffe acties en nog zoveel meer.

Categorieën

Mijn account
Help