Zwarte chelsea boots voor heren

Wil jij onberispelijk maar toch stoer, stijlvol en tevens rock-'n-roll op welke gelegenheid dan ook verschijnen? We nemen je mee in de wereld van de chelsea boot, het schoeisel dat we terugvinden in het rijtje met iconische collega's zoals All Stars, Dr. Martens en Louboutins. Geef je outfit wat British coolness mee!

19 Resultaten
Aanbevolen

19 Resultaten

Met zwarte chelsea boots voor heren terug naar de Victoriaanse tijd

Het was de schoenlapper van Koningin Victoria, Joseph Sparkes Hall, die claimde dat zijn werkgever het liefst de hele dag op deze zwart lederen enkellaarzen met rubberen zool rondliep, en daarom de oer-trendsetter moet zijn geweest. De schoen werd vervolgens populair onder paardensportliefhebbers en wandelaars.

Voor de (bij)naam chelsea boot maken we een sprongetje in de geschiedenis, toen bekende rockmuzikanten op dit schoeisel rondparadeerden op de hippe King's Road in de Londense wijk Chelsea. Je kon daar toen zomaar de Mick Jaggers en Paul McCartneys van deze wereld tegenkomen. Die hadden niet de middelen om even online te zoeken naar chelsea boots voor heren in zwart en direct te bestellen. Maar oké, andere tijden.

Beatle Boots

Omdat ook de andere Beatles, de grondleggers van de mod- en Britpopcultuur, deze stoere laarzen droegen, kregen ze de alternatieve naam Beatle Boots. Later, in de jaren 90, zagen we niet geheel toevallig The Verve-zanger Richard Ashcroft alles en iedereen omverlopen op zijn chelsea boots voor heren in zwart. Kijk de clip van Bitter Sweet Symphony nog maar eens. Over British coolness gesproken.

Van welk materiaal zijn chelsea boots gemaakt?

Zoek je chelsea boots in zwart voor heren, ga dan voor lederen chelsea boots of chelsea boots voor heren van suède. Leder is niet alleen het traditionele materiaal, maar ook het sterkste.

Het onderhoud is geen hogere wiskunde. Vlekken verwijder je met een zacht vochtig sponsje, eens in de paar maanden smeer je het leder in met schoenpoetsmiddel. Voor eventuele onwelriekende odeurs uit de binnenkant hanteer je een schoenendeodorant. Ook een krant in de binnenkant doet, als je ze even niet draagt, geur-technisch wonderen.

Combineren met... alles

Het fijne aan je chelsea boots is dat ze zo mooi met alles combineren. Met jeans maar ook pantalons, chinobroeken en nette pakken voor heren. Je arriveert in stijl op elke date, bij elke opdrachtgever of presentatie, op elk feestje. En ze lopen heerlijk. Daar hebben de ontwerpers wel voor gezorgd. Een ruige en tegelijk casual look – chelsea boots in zwart van Panama Jack, strakke spijkerbroek en donkerblauwe schipperstrui – misstaat vrijwel nooit.

Helemaal het mannetje op kantoor

Een meer zakelijke uitstraling zet je kracht bij door je chelsea boots te combineren met een coltrui, colbert en aansluitende chinobroek of pantalon. Het wordt dan echt die mod-look waarin al die muziekhelden en ook acteurs de fans het hoofd op hol joegen. Britse coolness: ongeëvenaard, maar wel te kopiëren.

Zij vonden de ultieme kruisbestuiving tussen eigenzinnige en onberispelijke kleding, met hun iconische schoenen als ideaal verbindingsstuk. Laten we alleen één ding afspreken: je draagt je chelsea of Beatle boots het liefst altijd, maar nooit-nooit-nóóit onder een korte broek.

UNION RIVER NIEUWS

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van de nieuwste collecties, toffe acties en nog zoveel meer.

Categorieën

Mijn account
Help